Infodoc – Strobalenbouw

  • Info
vrijdag, mei 16, 2014 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: donatie


Vrijdagavond 16 mei verzorgt De Groote Weiver  samen met Transition Town Zaanstreek een infodoc over strobouw. Wij vertonen de nieuwste film over bouwen met strobalen: Moderner Strohballenbau (Stroh im Kopf teil 2).  Hierin gaat filmmaakster Heidi Snel op reis door het landschap van strobalen bouw in Duitsland.  We maken kennis met de nieuwste technieken op het gebied van bouwen met strobalen en gaan op bezoek bij de bouwers/bewoners van reeds gebouwde strobalenhuizen. De grote finale is de bouw van een vijf verdiepingen tellend gebouw uit strobalen. Ook komen verschillende strobouwpioniers en -deskundigen aan het woord. De film is bijzonder informatief en inspirerend.

Wie enigszins Duits verstaat zal de film goed kunnen volgen, mede door de sterk aansprekende beelden. Daarbij hebben wij iemand gevonden die de film kan vertalen en zij zal die avond ook aanwezig zijn.

Na de film willen wij samen nabespreken wat de mogelijkheden in Nederland zijn. Een aantal mensen willen een tuinhuis van strobalen gaan bouwen op de For-tuin in Krommenie en zullen daar ook meer over vertellen.

TRAILER MODERNER STROHBALLENBAU – erhältlich als Video on Demand oder DVD!Winkelwagen
Scroll naar boven