Tardis & Support

Tardis & Support
  • Concert
vrijdag, apr 14, 2017 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: €5
Variërend muzikale avond

“Drie keer eigenwijs”

Tardis: 
In maart 2001 speelden Mark Müller, Ferdinand Schut en Robert van Mulligen voor het eerst samen in het scoutinggebouw Rijnland in Zwanenburg. Vanaf de eerste noot was het raak en Tumbleweed, Mermaids Heaven of Folie-à-deux was geboren. Inderdaad, de bandnaam bleef een probleem. Zo ook het vinden van een bassist. Tot, ergens in 2006, Arjan Ettes als schipper naast Mark kwam te werken. Al snel kwam Mark erachter dat Arjan baste en jawel, een viermansformatie met een drummer, een bassist en twee gitaristen was een feit. Een futiliteit was dat van april tot november Arjan en Mark op en af aan het varen waren op dezelfde boot. Met z’n vieren spelen kon alleen van november tot en met maart. Het drukte in ieder geval niet de muzikale pret. In 2007 worden in een weekend meerdere nummers opgenomen (o.a. Spin out the time en Als je wilt). In dat jaar verlaat Ferdinand de band en werken Mark, Robert en Arjan (naast bassist nu ook (voeten-)toetsenist) gedrieën, als King for a day, verder aan nieuwe en oude liedjes. Opgetreden wordt er ook, alhoewel de band voor optredens rond 5 december steevast van meerdere kanten versterking krijgt. Zo ook van Robert Vleesch Dubois, die zich voor een aantal jaren als saxofonist en bespeler van exotische instrumenten bij de band voegt. In 2012 wordt de band gecomplementeerd met gitarist Paul Weersink en zangeres Rosa Leijdekkers. Eindelijk hoeven Robert en Arjan met hun donkere stemmen de leadzang niet meer voor hun rekening te nemen. De bandnaam wordt omgetoverd tot Tardis, genoemd naar het fictieve ruimteschip en de tijdmachine uit de serie Doctor Who, en er wordt opgetreden. Begin 2016 neemt Rosa afscheid als zangeres en neemt Madelon Englisch, een oude bekende van de band, het stokje van haar over.

De muziek van Tardis is een smeltkroes van melodieuze rock, pop, ska, funk, indierock en new wave. Deze invloeden en de muzieksmaak van de verschillende bandleden zijn duidelijk aanwezig in de eigen liedjes, waarbij Madelon als zangeres de band op eigen wijze stem geeft. Dit alles maakt de muziek van Tardis juist tot een divers geheel.

Vuurpaard
Onder het genot van een biertje zaten Lau (drums) en Chris (bass) jeugdherinneringen op te halen, na een gap van een jaar of 30. Samen zaten zij rond 1984 in de Amsterdamse band the Four Forces, die helaas door omstandigheden werd opgeheven. Tijdens deze ontmoeting werden de plannen gesmeed voor het vormen van een improvisatie trio genaamd “VUURPAARD”.

De derde persoon is Guus, van de Amsterdamse punkband Kapsones. Chris hing zijn bass aan de muur en spitste zich toe op de ukelele voorzien van een wah-wah pedaal, Guus besloot zijn lippen aan de trompet te zetten, maar schuwt de bandoneon soms ook niet. Lau bleef bij het oude vertrouwde, de drums (ja af en toe misschien op de cajon als er niet teveel decibellen geproduceerd mogen worden).

Oefenen wordt beperkt tot een minimum, het is een improvisatie band, het zingen trouwens ook. Vuurpaard heeft het afgelopen jaar veel covers gespeeld van obscure reggae nummers wat weer heeft geleid tot de opbouw van een kleine schare volgers. Klik hier voor de muziek.

Als derde band speelt “The Twist” 

 

 


Tardis, the Twist, vuurpaard
Winkelwagen
Scroll naar boven