Tardis + Van L + Malthus

Tardis + Van L + Malthus
  • Concert
zaterdag, feb 01, 2014 Open: 20:30 Aanvang: 21:30 Prijs: € 5


Tardis
Al flink wat jaren maken drummer Mark Müller, bassist/zanger Arjan Ettes en gitarist/zanger Robert van Mulligen van Tardis muziek met elkaar, weliswaar wel onder andere bandnamen. In 2009 voegt Robert Vleesch Dubois zich als saxofonist, percussionist en bespeler van exotische instrumenten bij de band. Eind 2012 wordt de band gecomplementeerd met gitarist Paul Weersink en zangeres Rosa Leijdekkers. Hun muziek is een mengeling van melodie, pop, funk en rock en komt wellicht het dichtste in de buurt van indierock. Vorig jaar traden ze, vanwege ziekte van de zangeres, nog met zijn vijven op in De Groote Weiver. Dit jaar zijn alle bandleden erbij.

Meer weten over Tardis of luister naar hun liedjes op: www.bandtardis.nl

VanL!
Sinds 1988 is Bart van Lodensteijn actief geweest in verscheidene bandjes en duo’s. Van Serious Suggestion, Reutel & Hussel (een duo samen met de zanger/gitarist van Malthus), Simple men (samen met onder meer de basgitarist van Malthus), BartRip tot Burtonbakers (band in Spanje) en dan zijn er nog vele niet genoemd.
De laatste jaren heeft hij zijn gitaar vooral aan de wilgen gehangen.
Maar 1 februari pakt VanL! zijn gitaar weer op om, als aftrap van de avond, zijn liedjes weer ten gehore te brengen.

Malthus
‘Jaren ervaring gebundeld in een krachtige driemansformatie. Stevig, breed, soms experimenteel en altijd ergens die gevoelige snaar. Kortom, zeker geen muzikaal behangetje maar voor de echte liefhebbers.’
Na jaren van omzwervingen in het duistere club en kroegencircuit met schimmige bandjes en irrelevante medemuzikanten komen deze drie Heren elkaar tegen op het kruispunt van hun leven. Ze besluiten zich te ontdoen van de verschraalde bierlucht en met frisse bezieling het musiceren een nieuwe dimensie te geven.
Niet te beroerd om met anderen hun gave te delen besluiten ze ook anderen terzijde te staan in hun zoektocht naar een muzikaal hoogtepunt. En zo kan het gebeuren dat Malthus het pretentieuze HIT wint als begeleidingsband van Sanne Veel. Zulke roem is wellicht mooi maar niets is beter dan het gelukzalige gevoel dat jij krijgt bij het wegsterven van de klanken van een wonderschoon eigen nummer. En dus blijven deze jongens vasthouden aan hun basis. In eigen beheer worden ware kunstwerkjes vastgelegd en het toch al imposante repertoire aangevuld met eigenzinnige covers.
Malthus is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd. De muziek is niet geschikt om je 25 jarig jubileum als accountant mee te vieren en je huwelijksfeest krijgt vast een andere wending wanneer deze heren het podium op stappen maar voor de echte muziekliefhebber is het een openbaring. En laten we eerlijk zijn, daar draait het toch om…

Bert Hollebeek – Gitaar/zang
Bart de Wolf – Bas
Wim Schotanus – Drums


Malthus, Tardis, VanL
Winkelwagen
Scroll naar boven