The Credits + Betting On One + Ton Faber

  • Concert
zaterdag, mei 03, 2014 Open: 21:00 Aanvang: 22:00 Prijs: 5


The Credits

The Credits werden opgericht in 2008 en zijn een Rock & Roll band uit de Europese Unie.
De drummer en de bassist komen uit Amsterdam, de gitarist uit Italië en de zanger uit Haarlem. Ze spelen en maken hun eigen nummers in een niets ontziende stijl, die nog het best te omschrijven is als een slagroomtaart bij windkracht 9.

· Jeroen Hennis – Drums (Indirekt, Antic Hay)
· David Blitz – Bas, Achtergrondzang (Stagger3, Teenage Tits)
· Chris Palmen – Zang
· Max Aloisi – Guitar (Max Aloisi Trio)

De band is gestart tijdens de 1e europese econonomische crisis. Deze valse start leverde de songtekst voor het nummer Bloodsuckers op. Het beeldmateriaal voor de videoclip van Bloodsuckers is gemaakt tijdens een poging om de boekhouding van de band in de swamps van Florida te laten verdwijnen, maar helaas ontaardde in een wilde achtervolging van alligators. Zie: www.thecredits.nl

De tweede videoclip voor het nummer No Pictures werd opgenomen in de oefenruimte, die zich ondergronds in de kleedruimte van een zwembad bevond (vanwege de akoestiek en de afwatering). De clip werd opgenomen door fotogravin Gerda, omdat zij nog het beste om wist te gaan met het verzoek geen foto’s te maken, terwijl er dus wel een clip moest komen.

De andere nummers op de onlangs uitgebrachte demo zijn Credits ‘give me headaches’, en Paranoia, het nummer dat zó enorm tot de verbeelding spreekt, dat er tot voor kort nog geen geschift genoege locatie voor de clip werd gevonden. We hebben echter een tip ontvangen van Ognyan Tsankov uit Kroumovgrad in Bulgarije. Hij weet een leegstaand ziekenhuispand in het nabij gelegen Kurdzhali dat tot 1990 door de KGB werd gebruikt als testlabortatorium voor anti-psychotica op politieke gevangen.

Betting on one

Betting on one, is a new concept that wishes to become a musical journey full of twists and turns, expect nothing and let its mystery guide you!
Genre
Indie Rock – Alternative – Synthpop
Leden
Jeroen Schipper – Gitaar/Bas
Leroy Visser – Zang/Bas/Productie

Website: https://soundcloud.com/betting-on-one

Ton Faber
Meer info volgt.


Betting on One, Ton Faber
Winkelwagen
Scroll naar boven