The Damned & Dirty + First E + The Mieters

  • Concert
zaterdag, dec 07, 2013 Open: 20:30 Aanvang: 21:30 Prijs: €5,-


THE DAMNED AND DIRTY
Bluesmotel kopstukken Kevin de Harde (zang, bluesharp) en Misha Sprenger (silde gitaar) bundelen de krachten in een sterk akoestisch bluesduo. The Damned and Dirty brengt zelfgeschreven gruizige Delta blues met ook de nodige ‘vreemde’ muzikale experimenten. Het eerste album van dit muzikale ‘zijproject’ werd landelijk zeer goed ontvangen en in april 2013 gelijk onderscheiden met de Dutch Blues Award voor het beste blues album. De opvolger ‘Sell your soul’ is net uit en bevat 13 uiterst geslaagde stukken met hartverscheurende slide gitaren, loeiende vocalen en een vuige mondharmonica.

FIRST E
‘Ooit een band gehoord die ‘trippop’ maakt? De vierkoppige Zaanse band First E staat voor compacte songs onder de noemer ‘trippop: lyrische popmuziek, gedrenkt in een psychedelische saus vol surfgitaarsamples en barokke dubgeluiden. First E bestaat uit ervaren musici die weer spelen als jonge honden. De creativiteit vonkt als een straaljager. De missie is helder: eigenzinnige pakkende liedjes maken met een kop en een staart en een hartstochtelijke dynamiek. First E is opgericht in 2011 en druk bezig met haar tweede album. Een voorproefje is te horen in de single-videoclip ‘Sujet’ welke hoog scoorde in de Indie-charts. De actuele graaicultuur werd in 2012 als concept vastgelegd in tien compacte liedjes op het enthousiast ontvangen eerste album ‘Bankers Corpse’ .

THE MIETERS
The Mieters – drie Zaankanters en een Zaans-Portugees drumbeest – speelt moderne nederbeat. Ze combineert authentieke 60’s klanken met ‘nieuwerwetse’ Nederlandstalige teksten met als veelgebruikt thema ‘meisjes’. Op elke fuif weet the Mieters de voetjes van de vloer te krijgen. De band wordt geïnspireerd door Britse beatbands als The Beatles, The Who en The Kinks, maar ook door nederbeat groepen als HET, ZZ en de Maskers, Q65 en The Outsiders. Sinds 2008 maakt The Mieters de Nederlandse podia ‘mieters’ met onder meer optredens in Paradiso, Tivoli, Patronaat en de Amsterdam BeatClub.


FIRST E, THE DAMNED AND DIRTY, THE MIETERS
Winkelwagen
Scroll naar boven