The Handmaiden (Agassi)

The Handmaiden (Agassi)
  • Film
donderdag, aug 05, 2021 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3

Regisseur: Chan-wook Park
Jaar: 2016
Land: Zuid-Korea
Duur: 144 minuten


In de jaren dertig in het door Japan bezette Korea leeft een schatrijke boekenverzamelaar, zijn tong zwart van het levenslang likken aan zijn vulpen, teruggetrokken in een kasteel, een schitterende combinatie van Engelse en Japanse architectuur. Hij woont er met zijn nicht, Lady Hideko, en aast op haar erfenis. Zij is een nerveus wrak en lijkt de kant op te gaan van haar moeder, die zichzelf ophing aan de grote kersenboom in de tuin.
Een oplichter die zich voordoet als Graaf Fujiwara heeft het ook op haar vermogen voorzien en orkestreert een complex bedrog met als doel haar te verleiden. Met haar geld kan hij zijn armoedige en vernederende bestaan onderaan de sociale ladder voorgoed afkopen. Jarenlang bestuurde hij de mores van de elite: hoe je de juiste wijn bestelt, welke boeken je moet lezen. Nu is het tijd om te oogsten.
De hoofdrol in zijn toneelstuk is weggelegd voor Sookee, een naïeve maar vingervlugge dievegge die als dienstmaagd het vertrouwen moet winnen van de dame des huizes. Maar waar de graaf en de kasteelheer geen rekening mee hielden, is dat de twee vrouwen een intense en stomende relatie krijgen.
Een vlot vertelde duistere, psychologisch film met een ingenieus plot waarin niemand is zoals hij of zij zich voordoet. Een film ook waarin regisseur Park – Old Boy, Sympathy For Lady Vengeance – net zoveel aandacht geeft aan het beeld dan aan het verhaal.Een prachtige wereld is het: duister glanzend in tal van tinten bruin en groen waarin Lady Hideko’s kasteel een geheel eigen leven gaat leiden.


Scroll naar top