The Thing

  • Film
donderdag, 12 mrt, 2020, Open: 20:00, Aanvang: 20:30, Prijs: €3


The Thing
John Carpenter, 1982, Verenigde Staten, 109 minuten
Met Kurt Russell, Wilford Brimley en T.K. Carter
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een Noor vanuit een helikopter op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar ‘s nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Ze realiseren zich dan dat ze een buitenaardse parasitaire levensvorm hebben opgenomen in hun kamp die elke organische vorm perfect kan imiteren. De parasiet valt de levensvorm aan, om vervolgens het biologische materiaal te gebruiken om een imitatie te worden van de gebruikte levensvorm. Tot op cellulair niveau kan de parasiet een mens of dier perfect imiteren. Daarom beschikt het Ding zelfs over de herinneringen en het gedrag van die persoon, zodat andere mensen niets vreemds zullen merken. Wie heeft hij overgenomen?

John Carpenter heeft een consistente stijl die hem geliefd maakt bij veel horror- en cultliefhebbers. Carpenter, die een jaar eerder succes had vergaard met Escape from New York, kreeg voor het eerst in zijn carrière de beschikking over een groot budget. Waar hij eerst zelf al zijn scores componeerde kreeg hij nu niemand minder dan Ennio Morricone om deze te verzorgen, al kreeg die voor deze film in datzelfde jaar een nominatie voor de Razzie Award voor “Slechtste Filmmuziek”. De kaartverkoop was uitermate slecht na de première, waarschijnlijk omdat twee weken eerder de film E.T. the Extra-Terrestrial van Steven Spielberg uit was gekomen. Deze meer optimistische film brak alle records, en men was waarschijnlijk niet in de stemming voor het duistere verhaal van The Thing. Nadat The Thing echter op VHS en dvd verscheen, steeg de populariteit en waardering voor deze film.

The Thing wordt nu gezien als een genre-klassieker, zeker voor de mensen die enige affiniteit hebben met het horrorgenre en nog zeker even spannend als in 1982!Comments are closed.