Todo Sobre Mi Madre [All About My Mother]

  • Film
donderdag, 3 okt, 2019, Open: 20:00, Aanvang: 20:30, Prijs: €2,50


DONDERDAG 3 OKTOBER – TODO SOBRE MI MADRE
Pedro Almodóvar, 1999, Spanje, 101 minuten
Cecilia Roth, Eloy Azorín en Penelope Cruz

De alleenstaande Manuela (Cecilia Roth) woont in Madrid met haar zoon, met wie zij een innige band heeft. Esteban verliest echter op zijn zeventiende het leven.
Buiten zichzelf van verdriet keert Manuela terug naar Barcelona; terug naar haar verleden, op zoek naar de vader van haar kind en op zoek naar troost.
Voor ze het weet bekommert zij zich daar om een zwangere non met aids, een in elkaar geslagen, transseksuele prostituee en een lesbische actrice die Blanche Dubois speelt in meer dan één opzicht.

Het verhaal van de film draait om deze vrouwen, die lief en leed met elkander delen, samen drinken en huilen en steun vinden bij elkaar.
De kracht van de film is dat elk menselijk gevoel wordt gerespecteerd, hoe merkwaardig de personages ook mogen zijn. En ondanks de kunstmatige visuele vormgeving blijven de gevoelens bovendien geloofwaardig en authentiek.
Almodóvar is een van de weinige werkelijk kundige makers van film met sterke vrouwenrollen en oprecht melodrama. In het Cahier du cinéma liet hij optekenen: “Todo sobre mi madre gaat over creativiteit, vrouwen, mannen, leven en dood en is zonder twijfel de indringendste film die ik ooit heb gemaakt.” Hij won in Cannes een Zilveren Palm voor de regie en in Hollywood een Oscar voor beste niet-Engelstalig film.Comments are closed.