Tone it down

Tone it down
  • Concert
vrijdag, feb 01, 2019 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: €5
Flux op locatie

Tone It Down laat voor het eerst van zich horen, en hóe. Tonal Music Management, Breakdown Music en Intervention Artist Management brengen 1 februari 2019 hun meest succesvolle artiesten bijeen om op te treden bij Flux in Zaandam.
Op deze bijzondere gelegenheid zullen de bandleden van verschillende bands met uiteenlopende genres bijeen komen om deze avond een ongekend succes te maken. De bands zullen bestaan uit Snare, Total Seclusion, Gas Giant en Oystra. De bands zullen de avond voorzien van opbouwende harde muziek die vallen onder de genres van rock, metal en punk. De samenwerking is een unieke ervaring voor zowel de bandleden als de fans. De avond is dan ook bedoeld om iedereen zoveel mogelijk plezier te bieden onder het gehoor van dynamische muziek. De artist managements bestaan uit studenten van Inholland Haarlem die deel maken van het Rookie project.
Dit project bestaat uit een half jaar en is bedoeld om ervaring op te doen voor de studenten van de media & entertainment management opleiding van Inholland.

Snare maakt swingende en krachtige in-your-face no non-sense rock, hard rock, punk, metal en melodieuze muziek. Snare is eind 2017 opgericht. Net als een goed recept is de balans tussen ervaring en jong talent wat net even het verschil maakt. De energieke optredens laten zien dat Snare net even anders is dan de meeste bands.

Total Seclusion is een jonge hardcore skatepunk band met invloeden van vroege 80’s hardcore punk, moderne metal en een vleugje chaos. Met teksten geïnspireerd door alles wat hun irriteert en fascineert, agressieve live shows en schizofrene veranderingen in muziek. Hun muziek heeft de kracht, chaos en de trap in de ballen die jullie allemaal verdienen.

Hoog volume, lange haren, een springend publiek én bier: dat is Gas Giant in een notendop. Elke show neemt dit getalenteerde Amsterdamse power trio je mee naar de hoogtijdagen van de rockmuziek. Hun invloeden zijn: Black Sabbath, Kyuss, Fu Manchu en Radio Moscow.

De heren hebben elkaar ontmoet op de vooropleiding van het conservatorium van Amsterdam. In hun eenjarig bestaan hebben zij in zalen gespeeld als: P60, Cinetol, Desmet Studio’s en zijn ze internationaal gegaan met een optreden in Londen. Dit is niet alles, want Gas Giant is bezig met opnames voor het aankomende album. 

Wanneer de zang en het gitaarspel van Storm, de zang en bas van Nils en het drumspel van Timucin samenkomen, ontstaat er een vette stoner rock sound met psychedelische invloeden en een 70’s randje.

Na een avond jammen besloot de gitarist van Oystra deze vriendengroep op te geven voor een optreden. Het succes van het optreden motiveerde de leden om de band te starten en eigen nummers te gaan schrijven geïnspireerd op blues en rock met een modern tintje.

Klik HIER voor de voorverkoop


Tone it down
Winkelwagen
Scroll naar boven