Toneelgroep Morgana

Toneelgroep Morgana
  • Theater / literaire
vrijdag, nov 27, 2015 Open: 18:00 Aanvang: 20:00 Prijs: € 10,-
speelt drie eenakters

Toneelgroep Morgana speelt in het weekend van 27 en 28 november drie eenakters bij De Groote Weiver. Op beide dagen spelen zij vanaf 20:00 uur ‘Fietsen voor Malawi’, ‘GoVote!’ en ‘Niet te missen’.

‘Fietsen voor Malawi’ is een tragikomedie over een duurzaam, klimaatneutraal stel dat net hun nieuwe appartement betrokken heeft. Een appartement met dakterras. Vooral Trude geeft blijk van een drang om de wereld te verbeteren. Overal op de wereld zet zij zich in voor de mens in nood. Het koppel probeert hun geluk vast te leggen met de zelfontspanner. Maar wat als het goede doel ineens voor de deur staat? Of erger nog: op je dakterras?

Trude – Jacqueline Oosterbaan
Hannes – Fernand Veldkamp
Olga – Ilse Schoenes-Ofman
Regie – Anton Groen in ’t Wout

‘GoVote!’ speelt zich af op verkiezingsdag. De vrijwillige dames Silvia en Beatrijs runnen een stemlokaal. Alles verloopt naar wens. Tot een jonge man in het stemhokje er – letterlijk en figuurlijk – niet meer uit komt. In de hoop dat hij vóór sluitingstijd nog een keuze zal maken, voorzien de dames de jonge man ongevraagd van stemadvies. Dan pas blijken de grote verschillen tussen de dames.

Beatrijs – Elly Klut
Silvia – Laura Stam
Jim – Hans Oosting
Regie – Jacob Blokker

‘Niet te missen’ gaat over meningen die tegenwoordig snel zijn gevormd. In één oogopslag lijken ze aannemelijk en is er geen ruimte voor een tweede blik. In de brede stroom overtuigingen moet je snel kiezen om niets te missen. De meeste overtuigingen zijn niet volledig, er is altijd ruimte voor uitzonderingen en vaak staan ze haaks op elkaar. Danny en Jasmijn zitten hier middenin en proberen er met elkaar uit te komen. Dat wordt moeilijker op het moment dat ze met de uitgesproken Guust en de gevatte Coen te maken krijgen.

Morgana Collectief:
Danny – Hans Oosting
Jasmijn – Maaike Kroon
Guust – Mustafa Avdic
Coen – Nardi Lam

Let op! Kaarten kunnen uitsluitend via de website van Morgana gereserveerd worden: www.toneelgroepmorgana.nl.Winkelwagen
Scroll naar boven