Training Mindful de Lente in

Training Mindful de Lente in
  • Workshop
donderdag, mrt 03, 2022 Open: Aanvang: 10.15 Prijs: Gratis
Indigo

Tijdens de “mindful de lente in” training van Indigo leer je om aandachtiger te leven, meer mindful te zijn. Het betekent dat je jezelf kan trainen om bewuster te leven en meer zich te krijgen op je onbewuste programmeringen die je gedrag sturen, wat het leven interessanter maakt. Het uitgangspunt is dat jij jezelf het beste kan helpen en dat binnen iedereen de mogelijkheden daartoe aanwezig zijn en ontwikkeld kunnen worden. Door te observeren wat er in je zelf omgaat leer je jezelf steeds beter kennen en kun je bij jezelf denk- en gedragspatronen gaan ontdekken, die meer of minder behulpzaam zijn.

Thema’s

De volgende thema’s komen aan de orde in de “mindful de lente in” training:

· Je automatische piloot leren herkennen

· Oefenen in: concentratie, in het moment zijn

· Leren (anders) omgaan met stressvolle situaties

· Aanwezig blijven bij je ervaringen, niet vermijden, niet oordelen

· Gedachten en gevoelens leren observeren

 

Wat gaan we doen? In 8 trainingen van ongeveer 2 uur gaan we naast het opdoen van kennis en het anders leren kijken naar onszelf, vooral leren om onze aandacht te trainen en los te komen van onze automatische reactiepatronen. De training richt zich op het ervaren van de verschillende manieren waarop we onze aandacht kunnen trainen. Dit doen we grotendeels aan de hand van praktische oefeningen, die je ook als audiobestand mee naar huis neemt om dagelijks mee verder te kunnen oefenen, evenals huiswerkopdrachten.

Doel van de training is meer (keuze)vrijheid gaan ervaren en bewuster kunnen kiezen hoe je reageert op situaties. Het doel is dus niet: rustig worden of gelukkig worden of ontspannen zijn, hoewel dit wel een positief bijproduct van de training kan zijn!

In de training gaan we uit van ervaringsgericht leren: het leren gebeurt grotendeels buiten de trainingssessies in het dagelijks leven en tijdens thuisoefeningen, probeer iedere ervaring te herkennen en gebruiken als een stap op deze leerweg.

Locatie? De Groote Weiver Industrieweg 1a

1521NA Wormerveer

Wanneer en hoe laat?
• Startdatum: donderdag 3 maart 2022
• Vervolgdata: maart 10,17,24,31 april 7,14,21
• Donderdagochtend 10.15 tot 12.15 Wat kost het?
Deelname is kosteloos.
Inwoners van de Zaanstreek hebben voorrang.
Aanmelden en info Meld je aan door een mail te sturen naar: preventie@indigonoordholland.nl.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van Indigo Preventie: 088 357 11 00.Winkelwagen
Scroll naar boven