TTZ Infodoc: Voedselverspilling op de kaart!

TTZ Infodoc: Voedselverspilling op de kaart!
  • Info
vrijdag, dec 11, 2015 Open: 18:00 Aanvang: 20:00 Prijs: gratis (donaties welkom!)


Hoe kan het zo zijn dat er op nog geen 2 kilometer afstand een gezin woont waar aan het eind van de maand eigenlijk te weinig eten op tafel staat, terwijl een ander stel(misschien wel in de zelfde straat)  gewetenloos een ruime portie avondeten weggooit omdat ze voor morgen al andere eet-plannen hebben?

– Hoe veel voedsel wordt er eigenlijk verspild?
– Wie zijn de grootste verspillers?
– Hoe kunnen we voedselverspilling tegen gaan?
– Wat gebeurt er al om voedselverspilling te bestrijden?
– Hoe zet ik met de kerstdagen een duurzame feestmaaltijd op tafel?

In tijden waarin wij omkomen in snoepgoed en feestelijke diners zullen we aandacht besteden aan hoe er wordt omgegaan met voedsel in onze maatschappij en hoe we dit kunnen verduurzamen, want duurzaam omgaan met voedsel, is duurzaam omgaan met de wereld en met onszelf.

Voedsel is de brandstof voor ons lichaam. Ons welzijn en ons functioneren is hiervan afhankelijk. Hoeveel voedsel je nodig hebt, welk voedsel het beste bij jou past en wat je het liefste tot je neemt verschilt per persoon.

Naast het duurzaam voeden van ons lichaam, kunnen we ook duurzaam met de wereld omgaan. Duurzaam verbouwen, minder gif en mono-cultuur, producten uit de streek, koken met de seizoenen. Kortom, het is belangrijk om je bewust te zijn van wat je eet en waarom je dat eet en wat dit voor impact heeft. Gezamenlijk kunnen we hier aandacht aan besteden en verder op deze vragen rondom duurzaam voedsel en voedselverspilling ingaan.

Een avond gevuld met beeld en verhaal, handige tips en natuurlijk ruimte voor gesprekken en discussie.

Thema: Voedselverspilling op de kaart!

Vóór de infodoc is het mogelijk om rond half zeven bij De Groote Weiver aan te schuiven voor de buurtmaaltijd. Een gezellige en gezonde hap voor 6 euro. Reserveren vanaf 18:00 uur in De Groote Weiver zelf.

De avond maakt onderdeel uit van de INFODOC serie van De Groote Weiver die ingaat op het thema transitiecultuur. Dit zijn de veranderingen die nodig zijn voor een duurzamere wereld. Een Transition Town is een vrolijke burgerbeweging die lokaal het wonen, werken en leven wil verduurzamen en minder afhankelijk wil laten zijn van fossiele brandstoffen. Het ‘niet wachten op de overheid maar zelf aan de slag gaan’, en ‘iedereen kan meedoen’ zijn terugkerende motto’s.

Informatie ontvangen of op de mailinglijst komen kan met een mailtje naar info@transitiontownzaanstreek.nl  of check: http://transitiontownzaanstreek.nlWinkelwagen
Scroll naar boven