Tu Vida en 65′ (Your Life in 65 Minutes)

Tu Vida en 65' (Your Life in 65 Minutes)
  • Film
donderdag, nov 18, 2021 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3

Regisseur: Maria Ripoll
Jaar: 2006
Land: Spanje
Duur: 100 minuten


Javier Pereira, Oriol Vila en Marc Rodríguez
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
 
Dani, Francisco en Ignacio zijn drie jonge vrienden die bijeenkomen voor hun zondagse rituelen: een paella, een duik in de zee en een bezoek aan Camp Nou om Barça te steunen.. Ze lezen echter de overlijdensadvertentie van Alberto, van wie ze veronderstellen dat hij een oude schoolmaat is en die ze al een lange tijd niet hebben gezien. De drie besluiten naar de begrafenis gaan, maar daar blijkt het uiteindelijk om een andere Alberto met dezelfde achternaam te gaan. Ze ontmoeten daar echter twee jonge vrouwen, die hun perfecte zomerdag op zijn kop zetten.
De Catalaanse María Ripoll is één van de best gewaardeerde regisseuses uit Spanje. Speciaal voor haar bewerkte de scenarioschrijver Albert Espinosa (van o.a. Planta 4ª, waarvan in Nederland de remake ‘Kankerlijers’ werd gemaakt) zijn toneelstuk. Ze koos voor onbekende acteurs en actrices om het geheel meer realisme mee te geven. Hoewel positief vanuit dat uitgangspunt heeft deze film daardoor onterecht nauwelijks bekendheid gekregen. De ilm was echter wel populair op de vele festivals waar het draaide en haalde in eigen land ook een aantal prijzen binnen.
“Je Leven in 65 Minuten” is in veel opzichten een prachtige film. Het verhaal wordt prima gebracht, de muziek is prachtig, en ook visueel en qua montage heeft deze film heel veel te bieden. Bovendien bevat het één van de mooiste verliefd-worden-scènes (in de platenzaak) uit de filmhistorie!


Scroll naar top