Under the Trees en Springtime Confusion

Under the Trees en Springtime Confusion
  • Concert
zaterdag, mei 06, 2017 Open: 20:30 Aanvang: 21:30 Prijs: €5
Een avond met eigenheid, groove, melodie en plezier

Under The Trees is een Zaanse Rock Reggae band bestaande uit Rebecca Fruwert (zang), Ruben van Vlierden (gitaar), Bart Vlot (bas) en Noud van Vlierden (drums). De muziek van Under The Trees is in de basis een mix van Rock en Reggae die door subtiele invloeden uit de Blues, Folk en Funk een gevarieerd geheel is. De ongedwongen benadering zorgt voor een rauw randje in de muziek die gecombineerd met mooie warme vocalen een eigen geluid oplevert. Eigenheid, groove, melodie en het plezier van de band geven kleur aan de optredens van Under The Trees.

Dit is het eerste officiële optreden van Under The Trees. Hun set bestaat uit eigen nummers en een aantal covers die zij op de eigen wijze spelen.

Springtime confusion is een initiatief van drummer Bas de Vries. De groep dankt zijn naam aan een van de vele nummers die de band Vitesse heeft opgenomen. Deze band – die destijds werd gezien als de beste live act in Nederland – loopt als een rode draad door het leven van De Vries. Vooral oprichter en drummer Herman van Boeyen heeft hem geïnspireerd; hij stond begin jaren 80 te boek als de beste en snelste drummer die we in Nederland kenden. Om die reden besloot De Vries recentelijk dat het tijd werd om een Vitesse-tributeband te starten.

Voor Springtime Confusion heeft De Vries exact het drumstel van Van Boeyen van begin jaren 80 nagebouwd, inclusief het rek met Simmons pads! Met z’n drieën weten de mannen het Vitesse-geluid op een geweldige manier te evenaren en zetten zij een show neer op een absoluut topniveau, die klaar is voor de Nederlandse podia. De band richt zich vooral op de jaren 1978 – 1983, de periode waarin Vitesse waanzinnig populair was. In een set van ruim een uur neemt Springtime Confusion het publiek mee terug in de tijd en komen alle hits voorbij!
Line up:
Bas de Vries – Drums & Vocals
Pieter Baas – Guitar & Lead Vocals
David Minderhoud – Bass & Vocals

www.facebook.com/springtimeconfusion


Springtime confusion, Under the trees
Winkelwagen
Scroll naar boven