Warme Truiendag

Warme Truiendag
  • Info
vrijdag, feb 07, 2014 Open: 17:30 Aanvang: 20:30 Prijs:


Ook ‘Warme Truien Dag’ in de Zaanstreek.
Op initiatief van Milieudefensie Zaanstreek, Transition Town Zaanstreek en de Zaanse Energie Koöperatie is er ook een Zaanse Warme Truien Dag in de Zaanstreek. Het event begint om 18.00 uur met een biologische vegetarische maaltijd uit de tuin van Ton Smit. Gastspreker Fred Gardner, bevlogen innovator en voorstander van duurzame energie, zal om 20.30 uur vertellen over de energietransitie die zich afspeelt in Noord-Holland, waar de kansen liggen maar ook hoe particulieren kunnen bijdragen.
De avond wordt verder ‘aangekleed’ met hartverwarmende muziek en ludieke breiacties.
Zaal open 20.00u, aanvang 20.30u, entree op basis van vrijwillige donatie, maaltijd €6.

Op ‘Warme Truien Dag’ gaat in De Groote Weiver de verwarming uit, elektra op spaarstand en wordt er gelet op het energieverbruik. De suggestie wordt gewekt om die dag een warme trui aan te doen. Beter nog is te kijken of je je woning het hele jaar door kan voorzien van een ‘warme trui’. Fred Gardner, en zijn collega Lex van Saane kunnen haarfijn uitleggen hoe zo’n duurzame renovatie werkt en terug verdiend kan worden met energiebesparen en opwekken.

Fred Gardner, van huis uit elektrotechnicus en werktuigbouwkundige, is nauw betrokken bij de energietransitie die gaande is in Nederland, en in het bijzonder in Noord-Holland. Als koploper laat hij zien dat het verwezenlijken van idealen goed samen kan gaan met geld verdienen. Zo richtten hij en consorten de Noordhollandse Energiecooperatie op en is hij betrokken bij de start van verschillende bedrijven zoals Wind Energy Solutions, Tocardo (onderwaterturbines) en Produbo (duurzame woningrenovaties). Zijn visie op de maatschappij en hoe veranderingen doorgevoerd kunnen worden maken hem een interessante discussiepartner. Gedurende de avond is er dan ook ruimschoots tijd voor vragen en discussie. Lex van Saane, woonachtig in Zaandam, is directeur van het duurzame woningrenovatie bedrijf Produbo.

De Groote Weiver, Milieudefensie Zaanstreek, Transition Town Zaanstreek en de Zaanse Energie Koöperatie werken samen om dit event zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. Meer informatie is te vinden in de linkjes:

Home


https://www.milieudefensie.nl/lokaal/zaanstreek
http://www.zaanse-energie-kooperatie.nl/
http://zstreek.transitiontowns.nl/

New Home 2021


http://fred.gardner.nu/Winkelwagen
Scroll naar boven