WereldWijde Weiver: Gilmore & Roberts

WereldWijde Weiver: Gilmore & Roberts
  • Concert
zaterdag, mrt 26, 2016 Open: 20:00 Aanvang: 21:00 Prijs: € 10,-
Krachtig akoestisch!

Het Engelse folkduo Katriona Gilmore & Jamie Roberts vormt de absolute top van de huidige generatie Engelse muzikanten, die zich door traditionele muziek laten inspireren. Ze leerden elkaar kennen tijdens een studie aan het Leeds College of Music. Met viool, mandoline, gitaar en twee stemmen weten ze een krachtig geluid neer te zetten.
 
Gimore & Roberts werden al drie maal genomineerd als beste duo voor de prestigieuze BBC Folk Awards en hopen de prijs dit jaar dan toch echt binnen te slepen!
 
Hun vierde album ‘Conflict Tourism’ verscheen in 2015 en oogstte veel bijval. Op de cd fungeren Gilmore & Roberts als reisleider langs diverse mondiale brandhaarden. IJzersterke muziek gekoppeld aan indrukwekkende inhoud.
 
Bijzonder is dat het duo volstrekt onafhankelijk is: de muzikanten werken zonder manager of promotor en regelen zelf hun zaakjes. Ze maken dus zelf de keuze waar ze willen spelen. Op zaterdag 26 maart treden zij tijdens een bliksemtour in Nederland vanaf 21:00 uur op in De Groote Weiver. Mooi dat de Weiver één van die plekken is!
Gilmore & Roberts – Cecilia OFFICIAL VIDEO

Gilmore & Roberts – Scarecrow OFFICIAL VIDEO

 


Gilmore & Roberts
Winkelwagen
Scroll naar boven