WereldWijde Weiver

WereldWijde Weiver
  • Concert
zaterdag, feb 06, 2016 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: € 10,-
Een ontmoeting van Klezmer en Syrische muziek

Sinds enige maanden zijn ook in de Zaanstreek vele Syrische en Iraanse vluchtelingen neergestreken. Deze muzikale ontmoetingsavond is een moment om hen thuis te laten voelen en te verwelkomen! 

Kaarten reserveren? Stuur een mail naar www@degrooteweiver.nl!

De muzikale backbone van de avond wordt verzorgd door Bert Vos (viool) en Erica Roozendaal (accordeon). Beide zijn vaste waarde in de Shtetlband Amsterdam.  Zij trappen de avond af met een Klezmer programma dat teruggrijpt op Joodse dorpsmuziek voor feesten en partijen. Beide zijn klassiek geschoolde professionals en spelen naast de Shtetlband ook nog in andere formaties en orkesten.

Een groep muzikanten uit Syrië en Iran hebben een paar keer bij gelegenheden opgetreden en doen dat graag weer. Ze geven een inkijkje in hun muziekcultuur. Als afsluiting zullen Bert Vos en Erica van Roozendaal samen met deze groep nog een aantal traditionals samen jammen. De muzikale roots en toonsoorten hebben immers behoorlijk wat overeenkomsten.

De avond wordt extra bijzonder omdat naast 50 betalende bezoekers er ruimte in de zaal is voor nogmaals 50 vluchtelingen van verschillende opvanglocaties in de Zaanstreek. De Groote Weiver gooit haar fooienpot in de strijd om samen met andere sponsoren eten, drinken en vervoer mogelijk te maken. Daarnaast steunt elke betalende bezoeker middels de entree van € 10,- de toegang voor een vluchteling! De Groote Weiver wil hiermee de ontmoeting faciliteren maar vooral een feestelijke en gezellige avond mogelijk maken.

De bus die de vluchtelingen deze avond naar en van de Groote Weiver vervoeren, wordt gesponsord door Stichting BAB.

Shtetl Band Amsterdam: klezmer concert suites

Meer over Bert Vos en Erica Roozendaal:

Bert Vos begon op zevenjarige leeftijd met het bespelen van de viool. Op zijn zestiende werd hij concertmeester van het Haags Instrumentaal Jeugdensemble, twee jaar later ging hij studeren bij Jan Hulst aan het Rotterdams Conservatorium. In 1993 werd Bert Vos als enige Nederlander aangenomen bij het International Youth Orchestra in Israël. Bert volgde meestercursussen in Stuttgart en New York. Na het behalen van zijn Docerend Musicus diploma vervolgde hij zijn Uitvoerend Musicus studie aan de Rubin Academy in Tel Aviv. Ook maakte hij deel uit van het Gertler String Quartet. Nu is Bert Vos lid van het Randstedelijk Begeleidings Orkest, Novaya Shira en Sexteto Canyengue, de groep van bandoneonspeler Carel Kraayenhof. Ook is hij vaste gastspeler bij Het Gelders Orkest.

Erica Roozendaal begon op 8-jarige leeftijd accordeon te spelen. Naeen korte studie accordeon en bandoneon, in Enschede en Rotterdam, besloot ze naar Kopenhagen te verhuizen om zich daar volledig te richten op klassiek accordeon, bij de vermaarde docent James Crabb. In Kopenhagen rondde ze haar bachelor af en behaalde ze daar ook haar master. Tijdens de masteropleiding volgde ze ook een éénjarig uitwisselingsprogramma bij Iñaki Alberdi in San Sebastián. Onlangs rondde ze een tweede master af bij de docent Frode Haltli in Oslo. Erica heeft een brede muzikale interesse: naast Village Klezmer en andere volksmuziek richt ze zich ook op hedendaagse muziek en werkt ze veel samen met (jonge) componisten. Tegenwoordig woont Erica in Den Haag. Naast het spelen in Shtetl Band Amsterdam treedt ze ook regelmatig solo op en vormt ze onder andere samen met blokfluitiste Francesca Clements het Duo Soinua, dat zich specialiseert in hedendaagse muziek.Winkelwagen
Scroll naar boven