White God [Fehér Isten]

White God [Fehér Isten]
  • Film
donderdag, sep 22, 2022 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Regisseur: Kornél Mundruczó
Jaar: 2014
Land: Hongarije
Duur: 119 Minuten


Vuilnisbak hondje Hagen is de enige vriend van de 13-jarige Lily die door haar ongeïnteresseerde moeder bij haar vader wordt achter gelaten. Als haar vader niet van plan is de hondenbelasting te betalen en Hagen op straat achterlaat zet Lily alles op alles om hagen terug te vinden.
Op het eerste gezicht lijkt White God niet veel meer dan een Hongaarse versie van zoetsappige films als Old Yeller. Maar niet Lily maar Hagen is de hoofdpersoon van de film, en wat Hagen allemaal mee maakt is niet misselijk. Zwervend over de vrijwel lege straten van een post-apocalyptisch aandoend Boedapest zoekt hij naar voedsel, ontwijkt hij auto’s, wordt hij verkocht aan een vechthonden trainer, bevriend hij andere straathonden en leidt hij uiteindelijk een ware opstand. Avonturen die op een hyper-realistische, bijna horror-achtige manier vanuit het gezichtspunt van Hagen gevisualiseerd zijn. White God slaagt er in een aanklacht tegen dierenmishandeling te zijn zonder prekerig te worden.
Maar liefst 250 honden werden voor de film uit diverse asielen gehaald en getraind, bijna 98% werd na de film geadopteerd.


Scroll naar top