Workshop Koken met wilde groenten

Workshop Koken met wilde groenten
  • Workshop
zaterdag, okt 10, 2015 Open: 10:00 Aanvang: 10:00 Prijs: € 15,-
Wildplukken en koken met mevrouw Onkruid

Transition Town Zaanstreek organiseert ook deze herfst een workshop Koken met wilde groenten!

Op zaterdag 10 oktober gaat het weer gebeuren: we gaan wildplukken en onkruid-koken! Ben je benieuwd hoe duizendblad proeft, hoe je pesto van hondsdraf kunt maken? Zevenblad door je smoothie? Brandnetel in je taart? Kom maar op als je durft!

Op zaterdag 10 oktober gaan we samen met Maaike Pfann van mevrouwonkruid.nl ontdekken wat de natuur ons in de herfst te bieden heeft: het blad van planten en kruiden, eetbare bloemen, wortels en veel verschillende vruchten en bessen… Met de fiets gaan we op pad en verzamelen allerlei wilde groenten. We bereiden samen een eenvoudige lunch met de oogst en zo ervaar je hoe goed ‘onkruid’ kan smaken. En het is ook nog eens hartstikke gezond!

De workshop zal duren van 10:00 uur tot 13:00 uur en we verzamelen (met fiets) bij De Groote Weiver.

Omdat wij iedereen een kans willen geven om mee te doen, ongeacht de hoogte van hun inkomen, hebben we de prijs zo laag mogelijk gehouden. Deelname kost daarom minimaal 15 euro. Wij vragen daarnaast een vrijwillige donatie voor het gebruik van de ruimte en de keuken van de Groote Weiver.

Er is plek voor tien deelnemers en aanmelden kan via: info@transitiontownzaanstreek.nl. Vermeld daarbij je telefoonnummer. Omdat er altijd veel vraag naar deze workshops is en ze snel vol zitten, betekent opgave ook dat je daarmee toezegt om daadwerkelijk aanwezig te zullen zijn, zodat wij geen nee hoeven te zeggen tegen mensen terwijl er achteraf wel plaats was geweest. Kun je om dringende redenen toch niet aanwezig zijn, laat dit zo vroeg mogelijk weten zodat wij iemand anders blij kunnen maken.

Tot ziens tussen de wilde groenten!

Transition Town Zaanstreek.Winkelwagen
Scroll naar boven