ZaanFolk Winterfestival

ZaanFolk Winterfestival
  • Concert
zondag, feb 18, 2024 Open: 15:00 Aanvang: 15:30 Prijs: VVK: €5,-


ZaanFolk Winterfestival op 18 februari

 

Stichting ZaanFolk organiseert zaterdag 18 februari voor de eerste keer een Winterfestival in De Groote Weiver, industrieweg 1a te Krommenie. ZaanFolk organiseerde tot nu toe zeven keer een succesvol zomerfestival in het Wormerveerse Wilhelminapark. Dat smaakte naar meer. Samenwerking met De Groote Weiver maakte dit winterfestival mogelijk.

De programmering is zeer afwisselend. Er spelen alleen maar muziekgroepen en solisten uit de Zaanstreek en omgeving. Op één na dan: Chimera komt uit de Rijnmond en heeft al in de jaren ’80 faam verworven met twee iconische LP’s. Afsluiter van het zaalprogramma is de Band Zonder Toekomst (hoewel het al best lang volhouden), een groep die in de regio bijzonder populair is. De entree bedraagt slechts € 5,00. Als je € 10,00 betaalt, krijg je de ZaanFolk Festival CD er bij. Het café is vrij toegankelijk.

 

Deze groepen kun je aan het werk zien: Zaalprogramma (start 15.30 uur): 15.30 uur: ’t Gevolg ’t Gevolg bestaat sinds 2005 en brengt met een akoestisch instrumentarium (viool, fluit, trekharmonica, gitaar en mandoline) een gevarieerd muzikaal programma. Het trio maakt zelf arrangementen van traditionele muziek uit zeer uiteenlopende landen: van Mexico tot Zweden, van Frankrijk tot Ierland. Ook de Nederlandse muzikale traditie wordt niet vergeten. Afwisseling is in het repertoire een belangrijk element.

16.30 uur: Chimera Met de lp’s als ‘Des Duivels oorkussen’ en ‘Obstakel’ wist Chimera zich begin jaren ‘80 geleden te onderscheiden van alle andere folkrevivalgroepen door een avontuurlijk en progressief pad te kiezen. De band stopte eind jaren ‘80, maar de belangrijkste schakels van toen hebben de draad weer opgepakt. De bezetting: Marry Verkade (zang, fluiten) en Bas Verkade (gitaar, bouzouki, zang). Bij gelegenheid ook Marijn Verkade (bas, gitaar, bouzouki).

17.30 uur: Band Zonder Toekomst Het Zaanse six-pack Band Zonder Toekomst is een razend populaire groep die covers speelt, maar dan over het algemeen niet de hits, maar minder bekend repertoire en ‘B-kantjes’. Dansbaar is het zeker, maar tevens heel geschikt om naar te luisteren. De instrumenten die het zestal gebruikt, zoals viool, mandoline en trekharmonica, zorgen voor een Iers folkgeluid. Cafépodium (start 15.00 uur): De Zaanstreek e.o. kent veel muzikale talenten, ook op het gebied van folk muziek. Om een aantal van hen de kans op een mooie speelplek te bieden, is in het café van De

Groote Weiver een podium gepland, met de volgende muzikanten: Piet Karregat (folk en kleinkunst), Baloney (Iers), Rob Zwart (singer-songwriter), Things Ahead (Iers, Schots, Amerikaans) en Jaco Bakker & René Lute (Iers). Tevens informatie op:

http://www.facebook.com/ZaanFolkMuziekWinkelwagen
Scroll naar boven