ZAANSE BANDAVOND met JEANNE ROUWENDAAL, UNKNOWN PLEASURES en COSMIC RAIDERS

  • Concert
zaterdag, mrt 01, 2014 Open: 20:30 Aanvang: 21:30 Prijs: €5,-


ZAANSE BANDAVOND met JEANNE ROUWENDAAL, UNKNOWN PLEASURES en COSMIC RAIDERS

JEANNE ROUWENDAAL
Jeanne Rouwendaal is een 17-jarige talentvolle singer-songwriter uit Krommenie. Heel muziekminnend Nederland kent haar inmiddels als ‘het adorabele meisje op het podium bij Seasick Steve’ tijdens Lowlands 2013. Jeanne brengt zelfgeschreven liedjes. Ze bespeeld meerdere instrumenten. Jeanne treedt daarnaast ook op met zangeres Patricia Sol en is actief in verschillende Zaanse bands en projecten. Zo treedt ze ook als duo op met s/s Frank de Boer. Ze namen samen een nummer op voor Franks nieuwe album. Op deze avond doet Jeanne een solo optreden met oude en nieuwe liedjes.

UNKNOWN PLEASURES
‘Unknown Pleasures’ was het revolutionaire debuutalbum van de Britse postpunkband Joy Division. Deze vormt het startpunt voor de nieuwe Zaanse band Unknown Pleasures. Zij brengt een gloedvolle tribute aan Ian Curtis en zijn maten: een atmosferisch geluid en minimalistisch spel. In de punktijd werden platen met weinig opsmuk opgenomen maar op Unknown Pleasures werd een heel register aan galm en andere vervormingen opengetrokken met een vervreemdend effect als gevolg. De typische teksten van Ian Curtis, waarin verval, angst, woede en eenzaamheid terugkerende thema’s zijn, horen we uiteraard terug bij het Zaanse Unknown Pleasures.

COSMIC RAIDERS
Cosmic Raiders is een vijfmansformatie met z’n roots in de Zaanstreek. Met invloeden uit de pop, rock, hiphop en een vleugje folk kun je met recht zeggen dat het niet zomaar in een hokje te plaatsen valt. Deze vijf brengen dit allen met een grote liefde voor muziek en zetten een energieke show neer. Cosmic Raiders bestaat uit: Dennis de Jong op drums, Bram Huisman op bas, Siego Rosier bespeelt de keys, Stacey Boet verzorgt de gitaarpartijen en Iwan Leurs is degene die de zang op zich neemt.


Cosmic Raiders, Jeanne Rouwendaal, Unknown Pleasures
Winkelwagen
Scroll naar boven