ZAANSE POPHISTORIE LIVE : ‘Saenpunx en Wormerpunk. DIY Art!’

ZAANSE POPHISTORIE LIVE : ‘Saenpunx en Wormerpunk. DIY Art!’
  • Film
vrijdag, nov 22, 2019 Open: 20.00 Aanvang: 20.00 Prijs: €5

ZAANSE POPHISTORIE LIVE : ‘Saenpunx en Wormerpunk. DIY Art!’

Op vrijdag 22 EN zaterdag 23 november 2019 in DE GROOTE WEIVER in Krommenie.

De Zaanse pophistorie leeft! Gemeentearchief Zaanstad, Vereniging Zaans Erfgoed en het Zaans Museum organiseren samen op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 het derde deel van ‘De Zaanse Pophistorie Live’: ‘Saenpunkx en Wormerpunk. DIY Art’ , eind jaren zeventig (eerste punkgolf) en begin jaren tachtig (Wormerpunk).

Op VRIJDAG 22 november uur start het zaalprogramma om 20.00 uur met opnieuw een film bestaande uit exclusieve clips en beelden uit de punkjaren eind ’70 en beginjaren ‘80.
Direct aansluitend aan de film volgt in de zaal een talkshow met vier Zaanse coryfeeën uit deze periode. Het zaalprogramma, film én talkshow, duurt in totaal twee uur en is toegankelijk tegen een toegangsprijs van €5,-

Op ZATERDAG 23 november treden vanaf 20.30 twee punk bands van toen EN nu op. SOX PISTELS 3.0 brengt levendige punkklassiekers en ook Zaanse krakers en bestaat uit oud-leden van Svatsox, De Groeten, NV Le Anderen en de Ex. https://www.facebook.com/SoxPistels/ KAPOT! Bestaat uit oud leden van The Cylons en Mutilated Bones en is een ‘sleaze metalpunk herrie showband’. https://www.facebook.com/KAPOTpunkmetal/
Ja ja! Oerdegelijk oer-rock! En beide bands in een hele speciale podiumoutfit.

Op beide dagen is er in het hele gebouw een expositie van ‘Do It Yourself’ materiaal te zien met platenhoezen, posters, kleding, fanzines etc..

Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs voor het zaalprogramma opnieuw een exclusieve CD met bijzondere liedjes: het album ‘Zaanse Popmuziek – Saenpunx en Wormerpunk’. Deze CD wordt alleen op de avonden zelf verstrekt. Een extra reden om te komen!

De ‘verhalenhalers’ van het Zaans museum zullen op de vrijdag na de talkshow in het café aanwezig zijn om personen met een ‘mooi verhaal’ interviewen. De verzamelde verhalen worden na afloop van het evenement gepubliceerd op de website van de Zaanse Verhalenbank.

Programma:
Vrijdag 22 november 2019: film en talkshow van 20.00 uur tot 22.30, toegang, €5,-
Zaterdag 23 november 2019: live Sox Pistels & Kapot! Van 20.30 tot 23.00 uur, toegang €7,50
Passe-partout voor beide avonden: €10,-
Locatie: DE GROOTE WEIVER 1a, 1521 Wormerveer

Kaarten zijn te koop of te reserveren via emailadres r.hendriks41@chello.nl , aan de bar in het café van De Groote Weiver (openingstijden www.degrooteweiver.nl/bar ) en aan de deur op de avonden zelf indien er nog kaarten over zijn uit de voorverkoop.Winkelwagen
Scroll naar boven