GEANNULEERD ZAPMACHINE & GREEN FREAQS

GEANNULEERD ZAPMACHINE & GREEN FREAQS
  • Concert
zaterdag, nov 25, 2017 Open: Aanvang: Prijs:
GEANNULEERD

Helaas is het concert vanwege een blessure binnen de band geannuleerd.

De bar zal wel gewoon geopend zijn.

Het concert zal een andere datum terugkeren.

 

Onder de noemer ‘Absolutely Free’ geven De Zaanse bands ZAPMACHINE en GREEN FREAQS een dubbelconcert in De Groote Weiver in Wormerveer. Beide groepen laten hun muziek grotendeels live op het podium ontstaan. Nieuwe en vooral vrije muziek dus die ter plaatse bedacht en vormgegeven wordt. ‘Turn on, tune in, drop out’ en voel je ‘absolutely free’, net als de muzikanten! Het gelijknamige Zappa album uit 1967 betekende een nieuwe vrije richting in de popmuziek op het grensvlak van pop, jazz,  en avant garde. Behalve ‘instant composing’ zullen ook bestaande stukken op een eigenzinnige manier gebracht worden.

ZAPMACHINE is actief vanaf 2010 en bracht eind 2016 haar eerste album ‘KOT’ uit. De in Studio Groen opgenomen schijf werd zeer goed ontvangen bij pers en publiek. ‘Kot’ is de naam van de oefenruimte van de band en staat voor ‘instant composing’. Herman te Loo (saxofoons), Paul van der Velde (gitaren), Jaap Prummel (basgitaar) en Rob Hendriks (drums) bewerken stukken van onder meer Frank Zappa, Soft Machine, Kapok en Radiohead maar zullen tijdens dit concert vooral ‘kot’s’ laten horen.

GREEN FREAQS is even zolang actief en bestaat uit de klankmeesters van Studio Groen (Dimitri Kruythoff – drums en Arjan Brusche – gitaar/ soundscapes) aangevuld met basgitarist Erik Bes. Middelpunt van de band is ‘Qbus’ de klanksatelliet – door techneut Arjen bedacht – met ‘freakende frequenties, soundscapes en onaardse geluiden’. Green Freaqs brengt louter soundscapes en improvisaties waarbij de sfeer en inspiratie van het moment (én van het publiek) mede bepalend zijn.Winkelwagen
Scroll naar boven