Zapmachine

Zapmachine
  • Concert
zondag, okt 30, 2016 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €5-,
Verrassend leuke CD-presentatie

Met z’n onontkoombare, soms haast hypnotiserende ‘grooves’ heeft het in 2010 opgerichte Zapmachine een behoorlijke cultstatus verworven.

Het viertal speelde al menige zaal in de Zaanstreek plat, maar de roem reikt zelfs tot over de landsgrenzen. In juni 2014 trad de groep zo al op in Parijs. De naam van de band is overigens een samentrekking van Zappa en Soft Machine, maar is ook gekozen omdat het kwartet graag heen en weer zapt tussen genres, periodes en stijlen. Ze spelen dus niet alleen muziek uit de jaren ’60 en ’70, maar ook nummers die wat recenter van de persen rolden. Er is naar hartenlust een greep gedaan uit het repertoire van groepen als The Ploctones, Radiohead, Kapok en De Kift.

Zapmachine schaamt zich bepaald niet voor zijn Zaanse roots. Zo heeft gitarist Paul van der Velde een naam op te houden als snarenman van het voormalige Caramba, en is drummer Rob Hendriks wereldberoemd in de Zaanstreek met de band First E en zijn werk aan de Zaanse Popencyclopedie. Saxofonist Herman te Loo speelt in het jazzkwartet Humph (en vroeger in het roemruchte Way Out West), en basgitarist Jaap Prummel (de enige niet-Zaankanter in de groep) maakte deel uit van Frank’s Wild Years, in Amsterdam een goed bewaard muzikaal geheim.

De ervaren musici gaan op geheel eigen wijze aan de haal met hun repertoire uit het grensgebied tussen rock en jazz, waarbij gevoel voor avontuur, schoonheid en humor belangrijke pijlers zijn. En de Zapmachinisten zetten de muziek helemaal naar hun hand. Want het klakkeloos naspelen van bestaande muziek is een tamelijk zinloze exercitie, vinden ze. Improviseren of het herschikken van ‘covers’ vinden ze veel leuker. Nu is er dan eindelijk de eerste CD, genaamd KOT (het oefenhok in Wormer). De liefhebbers hebben er lang op moeten wachten. Verwacht een verrassend leuke CD presentatie!


Zapmachine
Winkelwagen
Scroll naar boven