Zelig

Zelig
  • Film
donderdag, jun 16, 2022 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Leonard Zelig (Allen) is beroemd geworden als een menselijke kameleon. Zijn neurotische onzekerheid dwingt hem om zich zowel psychisch als fysiek aan te passen aan in welke sociale omgeving hij zich dan ook bevindt. Zo heeft men hem ontdekt op meerdere oude, historische nieuwsbeelden uit de jaren twintig en dertig, waarin hij telkens te zien is als een ander personage ! De medische wetenschap staat perplex, maar Dr. Eudora Fletcher (Farrow) is bereid alles in het werk te stellen om hem te genezen. Zal het haar lukken ?
Deze komedie, die in de vorm van een documentaire wordt verteld, vormt een buitenbeentje in het oeuvre van schrijver/regisseur/acteur Woody Allen. De vertelstijl was al eerder door hem beproefd in Take the Money and Run, maar Zelig is veel orgineler, rijker en vooral technischer.
De indrukwekkende cinematografie leverde cameraman Gordon Willis zijn eerste Oscarnomitie op. Dat is niet zo verwonderlijk, als je ziet met hoeveel liefde en precisie deze film gemaakt is en beseft dat Zelig stamt uit het predigitale tijdperk, ruim tien jaar vóór Forest Gump.


Scroll naar top