Zowiso en de Sox Pistels

Zowiso en de Sox Pistels
  • Concert
zondag, mrt 04, 2018 Open: 15.00 Aanvang: 17.00 Prijs: Gratis


ZOWISO. A band with a name too hard to translate and even harder to give a sound explanation what we were all about in the other Eighties; But it is for sure that fun was never too far from our sides.

We made our start in 1980, well infected and helped by the Wormer highly trending do it yourself generation, more or less led and inspired by the enthusiasm of the never ending band The Ex. With the usual trial and error we managed to develop ourselves, as hopefully proven by our albums and singles over these years. We waved goodbye in 1986 after a long period without inspiration, luckily the break did not affect our friendship. As a result of that, there was no reason for others to come true as new Zowiso members and therefore no new line ups after 1986.

Voor een keer komt de band Zowiso terug op het podium in De Groote Weiver, wees daar bij!

www.zowiso.jimdo.com

De Sox Pistels is een coverproject van voormalige leden van de Wormerse oerpunkformaties De Groeten en Svätsox. Met zelf in elkaar geflanste kraak-piek-knor composities schuimden deze combo’s zo´n dertig jaar geleden bij nacht en ontij half Europa af om ze vervolgens voor anderhalve man en een laveloze paarkenkop ten gehore te brengen.
Is dit alles, vroegen ze zich na de zoveelste uitputtende autorit, weer een onbegrepen en rammelend optreden, de doorwaakte nacht in het tochtige en lawaaiige kraakpand en de allesverzengende kater af.
Er moest een eenvoudigere manier zijn om in de schijnwerpers te staan en er niet alleen een paar kicks, maar ook een paar centen aan over te houden. Hapklare brokken in de vorm van nagespeelde punkhits uit de late jaren zeventig moesten het vehikel worden.
Er vonden drie optredens plaats, respectievelijk in 1984, ’86 en ’87. Dat was genoeg om het een tijdje rustig aan te kunnen doen. Maar nu zijn de miljoenen verbrast met tegen de klippen op volgehouden slechte gewoontes en in leven blijven. Met het oog op de oudedagsvoorziening zouden ze, liefst voordat de rollator het krakkemikkige en vadsige zootje overeind moet houden, graag nog even een slagje slaan.
Dus ging er een stofdoek over de trommels en de gitaren en werd een aantal uit de krochten van het aftakelende geriatrische geheugen opgediepte liedjes op de weerstand tegen de tand des tijds beoordeeld. Sindsdien zit een vijftal opgeruttelde lijken van daglicht en frisse lucht verstoken opgesloten in een geluiddichte bunker. 

 


Sox Pistels, Zowiso
Winkelwagen
Scroll naar boven