De Groote Weiver wil Blijven

De Groote Weiver komt aanstaande zaterdag in actie. Met een pop-up podium zal zaterdag op verschillende locaties in Zaanstad-Noord muziek worden gemaakt om aandacht en hulp te vragen voor De Groote Weiver.

De Groote Weiver bevindt zich in het voormalige PWN gebouw. Woningbouwcorporatie ZVH is eigenaar van het pand. ZVH wil het pand slopen om woningbouw te plaatsen. Natuurlijk zijn er woningen nodig, maar een leefomgeving heeft ook ontmoetingsplekken en cultuur nodig om te functioneren. Met de kringloopwinkel, film, buurtmaaltijden, live muziek, themafeesten en baravonden/middagen verzorgt De Groote Weiver al jarenlang een enorm aanbod aan ontmoeting en cultuur.

Optreden van Aura in de bar. Foto van Rob Verweij.

35 jaar geleden is De Groote Weiver gestart in een Kraakpand in Krommenie. Dertien jaar geleden moest het voormalige fabriekspand waar zij verbleven ook gesloopt worden om te wijken voor woningbouw. Het slopen is gebeurt; de woningbouw is er nooit van gekomen.

De vorige locatie van De Groote Weiver aan de Weiver in Krommenie.

Nu staat de vrijwilligersorganisatie voor hetzelfde probleem. Er is naar verschillende alternatieve locaties gekeken maar niets voldoet aan de eisen die er zijn om De Groote Weiver ruimte te bieden. Het ziet er naar uit dat  blijven waar zij nu zitten de enige realistische optie is. Door actie te voeren en genoeg hulp te krijgen hoopt De Groote Weiver samen tot een oplossing te komen waarbij De Groote Weiver kan blijven.

Met bevriende muzikanten uit de regio gaat De Groote Weiver een aantal centrale plekken langs in Krommenie, Wormerveer en Assendelft om zich te laten horen en mensen te laten weten wat er gaande is. De Groote Weiver hoopt hiermee mensen aan te sporen tot hulp en actie voor het behoud van deze culturele ontmoetingsplek.

‘KAPOT’ in de zaal

Vanaf 9 uur ’s ochtends vertrekt het pop-up podium om optredens te verzorgen. Het gaat om het Rosariumplein (krommenie), Marktplein (Wormerveer), Kaaikhof (Assendelft) en het Schaakplein (Krommenie).

Diezelfde avond is er in De Groote Weiver ook livemuziek van de bluesrock band ‘Brand new men’. Dit optreden heeft niets met de actie te maken, er is gewoon altijd wat te doen in De Groote Weiver.

Winkelwagen
Scroll naar boven